zondag 9 februari 2014

Valentijn cupcakes met frambozen vulling

Ik hou van romantiek. En jij? Geen horror voor mij, maar een romantische zwijmel film, geen zwart maar de kleur van de liefde, roze of rood. Hoewel ik weinig met de dag zelf heb, vind ik dat liefde onlosmakelijk bij het leven hoort. Zowel geliefdes, familie en vrienden. Verras je Valentijn met een eigen creatie, stop al je liefde in het bakken. Met deze Valentijn cupcakes met frambozen vulling verover je ieders hart.

Valentijn cupcakes met frambozenvullingHet recept komt uit het nieuwe boek van Dan Lepard Bakken. Een heerlijk boek waarin hij je weet te verleiden tot het bakken van de heerlijkste lekkernijen. Deze week volgt er een recensie. Het eerste wat ik uit zijn boek bakte waren de Vanille cupcakes. Uiteraard een klein beetje aangepast naar een gezondere cupcake variant. De suiker is vervangen door ongeraffineerde kokosbloesemsuiker. De boter is vervangen door kokosolie en de bloem werd tarwe bloem.


Ingrediënten (8 stuks)

125 g kokosbloesemsuiker
150 g tarwe bloem
125 g kokosolie
2 eieren
2 thl vanille extract of 1 zakje vanille suiker
1 thl. bakpoeder

Vulling
160 g mascarpone
80 g frambozen (eventueel uit de vriezer)
30 g poedersuiker (naar smaak, proef tussendoor)


Bereiding

  1. Smelt de kokosolie en klop in de kom de kokosbloesemsuiker, kokosolie, eieren en vanille met een mixer in 3 minuten op de hoogste stand luchtig.
  2. Zeef de bloem en bakpoeder samen. Dan Lepard geeft aan dit 2 tot 3 keer te zeven, omdat dit de vorming van 'tunnels' in het kruim voorkomt.
  3. Doe de bloem bij het kokosolie mengsel en klop 30 seconden.
  4. Neem een muffinblik en voorzie 8 vormen van cupcake vormpjes. Verdeel het beslag  over de cupcake vormpjes. Laat het muffinblik bij kamertemperatuur 30 minuten rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin en stevig. Laat ze buiten de oven afkoelen.
  6. Maak ondertussen de vulling. Kies 8 mooie frambozen uit en leg deze apart ter garnering.
  7. Prak de frambozen en meng met de mascarpone en poedersuiker. Proef af en toe of je het zoet genoeg vind, voeg eventueel extra poedersuiker toe. Vul een spuitzak met kartelmondje met de vulling.
  8. Boor met een appelboor of speciaal cupcake boortje een gaatje in elke cupcake, zorg dat je de bodem intact houdt, dus niet te diep boren. Verwijder de cake zodat er een gat ontstaat.
  9. Vul elke cupcake. En maak af door een toef op de cupcake te spuiten. Zet bovenop de toef een framboos (deze had je eerder apart gehouden).

Bewaar de cupcakes zonder vulling in de vriezer. Haal ze eruit wanneer je ze gaat serveren en maak dan af met de vulling en toef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...