donderdag 30 januari 2014

Weekmenu van Eefje

Vandaag het weekmenu van een lezer van Kleurrijk Eten: Eefje. Eerder kon je lezen hoe ik in 2013 15 kilo afviel en beschrijf ik een dagmenu met tips en trucs die mij geholpen hebben. Vandaag is het de beurt aan Eefje. Zij wil jullie graag een kijkje geven in haar levensstijl door haar weekmenu met jullie te delen.

Bananasplit op zondag

Eefje werkt in het onderwijs en leeft heel bewust. Ze houdt niet van eten weg gooien en daarom recycled ze veel van haar eten. Daarnaast zorgt ze er voor dat ze fit blijft door 3 keer in de week te sporten. 

Ze heeft een levensstijl ontwikkeld die ze goed vol kan houden, omdat ze naast bewust en gezond eten ook bezig is met lekker eten. Want eten moet een feest blijven en zo geniet ze elke dag weer van haar maaltijd.

Dankzij haar manier van leven is ze de afgelopen jaar goed afgevallen. Zo zie je maar dat wanneer je bewust bent van wat je in je mond stopt, je grote voordelen kan behalen, niet alleen met afvallen, maar er blijft ook nog eens meer geld over voor een nieuw outfit wanneer je je doel behaald hebt.Lees mee hoe het weekmenu van Eefje er uitziet en wat zij allemaal op tafel tovert. Wie weet kan zij jou inspireren met haar weekmenu.


Woensdag


Ontbijt
Alpro soya/ Mild&creamy met gegrilde peer ( en een klein beetje agavesyroop) en handje rauwe ongezouten hazelnootjes, amandelen en cashews en cacaonibs.
 
Lunch
Bananenpannenkoekjes met hüttenkäse en kaneel. Ik drink een smoothie (spinazie, avocado, kokoswater, bleekselderij en groene appel) 
 
Snack
2 knäckebröd belegd met een verticaal gesneden courgette die op de grill heeft gelegen en van te voren is besmeerd met een klein beetje pesto...met als topping een plakje kaas.

Avondeten
Mijn eigen versie op de zuurkoolschotel en een glas melk.

 

Donderdag


Ontbijt
Het zelfde als woensdag: Alpro soya/ Mild&creamy met gegrilde peer ( en een klein beetje agavesyroop) en handje rauwe ongezouten hazelnootjes, amandelen en cashews en cacaonibs.
 
1e pauze
Waldkornbrood met casselerrib, spread van zongedroogde tomaten, pittenmix, avocado & sapje van vliesbessen (niets toegevoegd) van de groenteboer.
 
2e pauze
Broccolisoep
 
Bij thuiskomst
Appel en een stuk pure chocolade
 
Avondeten
restje Zuurkoolschotel

 

 

 

 

Vrijdag


Ontbijt
Gierst met kokosmelk en blauwe bessen

1e pauze
Smoothie met sinaasappel, spinazie, maca, goji en chia.
Twee crackers met tapenade, zaden en casselerrib. 

2e pauze
Broccolisoep 

Vrijdagmiddagborrel
Wijntje & borrelhapje

Avondeten
Pizza van broccolibodem.

 
 

Zaterdag


Ontbijt
Yoghurt met banaan en mandarijn

Lunch
Tapas menu van bagels en beans( hummus, tapenade van olijf en zongedroogde tomaat, avocado e.d.) viel ons helaas een beetje tegen..

Avondeten
Uiensoep met stokbrood en gruyère

 

Zondag


Ontbijt
Tosti bruin brood oude kaas en ananas.

Lunch
'Bananasplit' van nutdream &yoghurt, banaan en aardbeien.

Avondeten
Wintersalade met biefstuk.

 

Maandag


Ontbijt
Yoghurt met ananas en banaan.

1e pauze
Stukjes mozarella en tomaat.

2e pauze
Pastinaaksoep.

Bij de notenboer:
Een handje cranberry gezondheidsmix.

Avondeten
Kokostempeh met eiermie.


 

Dinsdag


Ontbijt
Appel/notencrumble met yoghurt. 

1e pauze
Smakeloze, zelfgemaakte eierkoek zonder suiker, die ik 'opgeleukt'/smakelijker heb gemaakt door vanille 'mild&creamy' erop te smeren en een banaan in stukjes er op te leggen. 2e pauze
Een laatste beetje pastinaaksoep. 

Bij thuiskomst
Een boterham met jam.

Avondeten
Kokostempeh met eiermie
 
 

Ben je geïnspireerd of wil jij ook graag jouw week- of dagmenu met de lezers van Kleurrijk Eten delen? Stuur dan een mailtje met het verzoek naar: kleurrijketen@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...