vrijdag 31 januari 2014

Volkoren pitabroodjes

Brood vormt in Nederland in veel gezinnen de basis voor het ontbijt of de lunch. De bekende boterham is natuurlijk verkrijgbaar in vele varianten, maar een beetje extra variatie is natuurlijk altijd welkom.

volkoren pitabroodjes



















Deze pitabroodjes zijn een goed alternatief. Ze zijn gemakkelijk te maken en je kunt ze een paar dagen bewaren. Bovendien bevatten ze geen broodverbeteraars en andere onnodige toevoegingen. Je kunt ze natuurlijk vullen met de bekende shoarma of falafel maar probeer ook eens iets anders, iets gezonders zoals een gekookt ei met ijsbergsla, avocado met rauwe ham en ga zo maar door. Of eet ze met de avocado salade van Rowena. Gebruik je fantasie en verras je gezin.


Ingrediënten (16 stuks)

350 g volkorenbloem
Sap van 1 mandarijn
1 zakje droge gist (7 g)
1 thl zout
200 ml warm water

Per stuk 78 kcal.



Bereiding 

  1. Meng het sap met 100 ml water en voeg de gist toe, laat dit 10 minuten rusten.
  2. Meng het zout door het bloem.
  3. Voeg het gistmengsel toe.
  4. Kneed het deeg tot er een stevige bal ontstaat, voeg beetje voor beetje de rest van het water toe.
  5. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plek.
  6. Kneed het deeg goed door.
  7. Verdeel het deeg in 16 bolletjes.
  8. Laat de bolletjes afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  9. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  10. Plaats een schone bakplaat onderin de oven.
  11. Rol de bolletjes uit tot ze 3 mm dik zijn.
  12. Bak de pita's in 3 minuten gaar. De pita's zijn gaar als ze bol staan.

Bewaar de pita's maximaal 4 tot 5 dagen luchtdicht.

Jelleke de Vos - Debets
Gastblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...