zaterdag 18 januari 2014

Amandel custard cupcake

Ken je dat, die nieuwsgierigheid die je niet kan bedwingen? Dat heb ik met veel dingen; hoe het nu afgelopen is met de relatie van een vriendin, of die ene broek weer past, of hoe nieuwe baksels zullen smaken. Toen ik voor het eerst de Sinaasappelcake maakte had ik daarvoor custardpoeder nodig, iets wat ik nooit in huis heb. Maar nu het in huis is, wilde ik er iets mee maken. Daarnaast lag de amandelmeel maar te wachten. Ik maakte er onder andere de kokostruffels mee.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze twee ingrediënten waren de start van deze heerlijke gevulde mini cupcakes. Dit zijn glutenvrije cupcakes omdat ze bereid zijn met amandelmeel. Voor het eerst wilde ik custard cakejes maken en amandelcakejes. Voor het amandelbeslag gebruikte ik een recept van Leuke recepten. Ze zijn vrij luchtig door het eiwit wat je in eerste instantie apart stijf klopt. Hierdoor ontstaat er een luchtige structuur. Ze hebben een lekkere 'bite' met een verassing van binnen. Serveer ze met een klein laagje poedersuiker.
 
 

Ingrediënten (24 stuks)

180 g amandelmeel
4 eieren
½ thl kaneel
8 etl suiker
snufje zout
 
Vulling
40 g custardpoeder
40 g suiker
300 ml melk
 
 

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Zet een mini cupcake tray klaar, vet deze in en bestuif met bloem.
  1. De vulling: meng in een kommetje de custardpoeder, suiker en een paar eetlepels melk.
  2. Neem een steelpan en verwarm hierin de overige melk.
  3. Wanneer de melk warm is, niet laten koken, voeg je al roerend het custardmengsel toe. Het zal snel dikker worden, roer goed en laat een paar minuutjes koken.
  4. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. De cakes: Splits de eieren en klop het eiwit in een kom met 4 eetlepels suiker stijf. Gebruik hiervoor de mixer.
  6. Mix in een andere kom de eidooiers, 4 eetlepels suiker en kaneel met een mixer romig.
  7. Meng het amandelmeel erdoor, tot het een stevige massa wordt.
  8. Meng vervolgens het eiwit goed door dit beslag. Er ontstaat een vloeibaar beslag.
  9. Schep de custard in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  10. Neem de cupcake tray erbij. Schep in elke vorm een bodempje van het amandelbeslag.
  11. Spuit in elke vorm een dotje custard.
  12. Schep hierover weer amandelbeslag, zodat je de custard niet meer ziet. De amandelcakejes komen niet meer zoveel omhoog, dus je mag de vormpjes best wel tot de rand vullen met beslag.
  13. Zet de cakes in het midden van de oven en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin. (bij een mini cupcake tray) Zijn de cakes nog niet bruin, laat ze dan wat langer bakken.
  14. Laat afkoelen buiten de oven in de tray. Serveer met een beetje poedersuiker er op gestrooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...