zaterdag 21 december 2013

Mango snoeprolletjes

Zin om te snoepen? Eet dan deze mango snoeprolletjes. Mango is een heerlijk zoete vrucht die op veel manieren in gerechten gebruikt wordt. Ik wilde er graag mee bakken en liet mij inspireren door een foto op Pinterest, hier heb ik mijn eigen draai aangegeven en zo ontstonden deze snoepjes.Eet deze 'shewy' snoeprolletjes meteen nadat je ze bereid hebt. Of bewaar ze 1 dag in de koelkast en serveer ze vervolgens als zachte snoepjes.

Voor dit recept kan je allerlei fruit gebruiken, zoals een appel, of wel een paar abrikozen in water en gebruik deze. Maak er jouw favoriete fruit-snack van. Voeg eventueel wat kruiden toe, zoals kaneel.

 


Ingrediënten (20 rolletjes)

halve mango
1 etl mascarpone (eventueel voor de vulling)

Per rolletje 9,5 kcal.


Bereiding

  1. Pureer de mango met de staafmixer of blender.
  2. Neem een bakplaat met bakpapier en smeer hier de mango op uit in een dunne laag.
  3. Bak in de oven op 80 - 100 graden, gedurende 2 uur. Het duurt lang, maar combineer het met de Appelchips die 1,5 uur op de zelfde graden moet bakken. Heb je meteen twee  gezonde snacks.
  4. Haal na het bakken uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier van de mango af.
  5. Snij het mango vel in vierkanten van ongeveer 10 x 10 cm.
  6. Smeer op elk vel een dun laagje mascarpone en rol het velletje mango op.
  7. Snij in stukjes en klaar zijn de snoeprolletjes. Eventueel kan je er een prikkertje in steken. Bewaar ze maximaal een dag in een trommeltje, in de koelkast.
De vulling heb ik heel neutraal gehouden, maar deze kan je ook verrijken door bijvoorbeeld noten, of zaden te roosteren, fijn hakken en op de mascarpone verkruimelen. Zo krijgen de rolletje een 'crunchy bite'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...