woensdag 11 december 2013

Kiwitaart met groene thee

Kiwi’s zijn lekker, gezond en altijd verkrijgbaar. Toch doe ik er niet zo vaak iets mee.
Een tijdje geleden heb ik ze maar weer eens in huis gehaald. Ook deze kiwi’s lagen maar te nietsen in de koelkast. Tijd dus om ze te gebruiken.

Kiwitaart met groene thee.



















Deze taart is zacht van smaak maar heeft door de groene thee toch iets heel bijzonders. Hij is zeer geschrikt als afsluiter voor een dinertje met vrienden of familie.


Ingrediënten (voor 10 personen)

De bodem
150 gr suikervrije koekjes (bijvoorbeeld Cereal)
50 gr kokosolie

De kwarklaag
4 kiwi’s
100 ml sterke groene thee
300 gr magere kwark
Het sap van een halve citroen
6 blaadjes gelatine
30 gr agave siroop of honing

De gelei
2 kiwi’s
100 ml sterke groene thee
het sap van een halve citroen
2 blaadjes gelatine
20 gr agave siroop of honing

Per punt 177 kcal.


Bereiding

De bodem
  1. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede met plasticfolie en vet de randen in.
  2. Verkruimel de koekjes.
  3. Smelt de kokosolie.
  4. Meng de kokosolie met de kruimels.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem en druk het goed aan.
  6. Zet de bodem in de koelkast.

De kwarklaag
  1. Wel de gelatine in koud water.
  2. Pureer de kiwi’s met de groene thee en het citroensap.
  3. Zeef het kiwimengsel.
  4. Verwarm het kiwimengsel totdat het bijna kookt.
  5. Knijp de gelatine uit en roer het door het kiwimengsel.
  6. Meng de kwark met de siroop. Voeg eventueel wat extra siroop naar smaak toe.
  7. Spatel het kiwimengsel door de kwark.
  8. Verdeel het mengsel over de bodem en zet de bodem weer terug in de koelkast.

De gelei
  1. wel de gelatine in koud water.
  2. Pureer de kiwi met de groene thee en het citroensap.
  3. Zeef het kiwimengsel.
  4. Verwarm het kiwimengsel totdat het bijna kookt.
  5. Knijp de gelatine uit en roer het door het kiwimengsel.
  6. Prik met een vork kleine gaatjes in de kwarklaag.
  7. Laat de gelei een beetje afkoelen en giet het daarna over de kwarklaag.
  8. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...