zondag 17 november 2013

Appeltaart sagopudding met havermoutcrumble

Appels zijn heerlijk, veelzijdig en altijd verkrijgbaar. Ze lenen zich goed voor het maken van de heerlijkste recepten. Mijn persoonlijk favoriet is de bekende Hollandse appeltaart. Een lekkere zoete, stevige en knapperige korst gevuld met zachte zoete appels, kaneel en rozijnen. Erg ongezond natuurlijk.

Appeltaart sagopudding met havermoutcrumble
 


















Deze pudding benaderd de smaak van de taart goed en bevat veel minder calorieën. Bovendien eet je er maar een kleine portie van. Hij heeft een bijzondere structuur en kan zowel warm als koud gegeten worden.


Ingredienten (voor 4-5 porties)

voor de pudding:
50 gr sago
300 ml melk
100 ml appelsap
2 appels
50 gr rozijnen
1 tl kaneel
1 tl agavesiroop of honing
1/5 tl vanille-extract

Voor de crumble:
50 gr havermout
1 tl agavesiroop of honing
1 tl kokosolie
1/5 tl kaneel
snufje zout

Bereiding

de pudding:
  1. Spoel de rozijnen schoon.
  2. Rasp de appels en doe ze samen met de rozijnen, het appelsap en de kaneel in een pan.
  3. Breng alles aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Roer het mengsel af en toe door.
  4. Spoel de sago.
  5. Verwarm de melk tot net iets onder het kookpunt.
  6. voeg de sago en de siroop toe.
  7. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Blijf af en toe roeren.
  8. Voeg het appelmengsel toe aan de sago en laat het geheel nog eens 15 minuten zachtjes koken. Blijf af en toe roeren.
  9. Proef de sago en voeg eventueel nog wat siroop of kaneel naar smaak toe.
  10. Giet de sago in omgespoelde kommetjes of in een kleine puddingvorm.
  11. Laat de sago minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
De crumble:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. smelt de kokosolie.
  3. Voeg de siroop toe aan de kokosolie en roer het goed door.
  4. Meng de havermout met de kaneel, het zout en het kokosolie/ agave-mengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de bakplaat.
  6. Bak de crumble in 15 minuten gaar en goudbruin.

De crumble zal knapperig worden als hij afgekoeld is.
Bestrooi de pudding voor het serveren met de crumble.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...