zaterdag 6 juli 2013

Lavendel koekjes

Vakantie!!! Een aantal delen van het land hebben inmiddels zomervakantie. Terwijl iedereen zijn huis nog eens extra netjes poetst en de laatste inkopen doet voor de koffer dicht gaat, blijf ik nog even thuis. Wij gaan namelijk gedurende het jaar minimaal twee keer weg. Zo gingen we in mei in eigen land en gaan we in september naar la belle France!
 
Lavendel koekjes


De ultieme toeristen zijn weer vertrokken en dus alle ruimte voor ons om te genieten van al het moois in Frankrijk. Het zeewater is dan lekker op temperatuur, de nazomerzon is zachtstrelend warm en de natuur maakt een laatste eindsprintje met allerlei prachtige bloemen. Om alvast in Franse sferen te komen heb ik deze lavendel koekjes gemaakt. Ik mij laten inspireren door Marion Everink. Zij woont in Frankrijk en heeft het blog Meer sjans met Frans! De lavendel koekjes zijn heel gemakkelijk te maken. Ze ruiken heerlijk en doen je meteen denken aan vakantie.


Ingrediënten (20 stuks)

115 g bloem
40 g suiker
40 g kokosolie gesmolten
1 ei
1 etl. lavendelbloemen fijn gehakt
1 tl. bakpoeder
snufje zout

Topping
2 etl. poedersuiker
half etl. water
half etl. lavendelbloemetjes (niet fijngehakt)

Per koekje zonder topping 49 kcal.
Per koekje met topping 52 kcal.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de meel, bakpoeder, zout en kokosolie tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg de suiker en de helft van het geklutste ei toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt.
  4. Meng de fijngehakte lavendel er gelijkmatig doorheen.
  5. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  6. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht en steek er hartjes of een andere vorm uit.
  7. Leg ze ruim van elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze eventueel met het overgebleven ei. Zet de bakplaat in het midden van de oven gedurende 10 minuten. Hou ze in de gaten, want ze bakken snel.
  8. Laat ze na het bakken afkoelen.
  9. Tijd om de topping te maken. Meng de poedersuiker en water totdat er een dikke vloeistof ontstaat die net van de lepel afloopt. Voeg eventueel extra poedersuiker toe.
  10. Versier de afgekoelde koekjes met de topping en strooi er meteen een paar lavendelbloemetjes overheen. Nu blijven ze nog plakken. Laat de topping hard worden en klaar zijn je koekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...