vrijdag 12 april 2013

Courgette chips

Met de zomer in het vooruitzicht beginnen meer er meer mensen met lijnen. Ze eten gezonder, laten de auto vaker staan en beginnen weer met sporten. Maar veel mensen, waaronder ik zwichten al snel weer voor de lekkere chips en andere snacks. Deze producten bevatten veel zout, vet en suiker en geen vitamines en mineralen die ons lijf zo hard nodig heeft. Als je veel sport maar vaak ongezond eet bereik je nooit het gewenste resultaat.

Courgette chips
Natuurlijk zijn er "light" varianten maar ook die producten bevatten vaak veel te veel vet, suiker en zout, over de onnodige toevoegingen maar te zwijgen. En bovendien bevatten deze producten ook niet de zo gewenste vitamines en mineralen.Wat zou het fijn zijn als we af en toe een lekkere snack kunnen eten zonder dat we meteen dagenlang moeten compenseren. Gezond "snacken" is mogelijk. Doe het wel met mate. Voeg geen vet en weinig zout en suiker toe.

Geïnspireerd door Rowena's liefde voor gezond en lekker eten ben ik op internet op zoek gegaan naar gezonde recepten. Op Pinterest kwam ik een recept tegen voor courgette chips. Deze veelzijdige chips  zijn heerlijke knapperig en bevatten geen vet. Ze zijn makkelijk te maken en snel klaar. Ik heb het recept wat aangepast en dit is het resultaat. Je kan natuurlijk je eigen kruidenmengsel gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens paprikapoeder of een curry mix. Gebruik niet te veel zout.

Ingrediënten (1 bakje)
1 Courgette (250 g)
Zout
knoflookpoeder

Per bakje 73 kcal.Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Was de courgette en droog hem goed af. Snijd hem in dunne plakjes.
3. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De plakjes kunnen dicht op elkaar liggen maar mogen niet overlappen.
4. Bestrooi ze eventueel met een klein snufje zout en/of knoflookpoeder.
5. Bak de chips op 100 graden in 30 minuten knapperig. Draai de chips halverwege de baktijd om voor het beste en het meest knapperige resultaat.

Jelleke Debets
gastblogger

2 opmerkingen:

  1. Leuk idee, maar 100 graden is veel te laag. De courgette is dan nog steeds als en alles behalve krokant. 200 graden komt meer in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...