dinsdag 5 maart 2013

Cantuccini

Mijn vriend en ik zijn echte Frankrijk en Italië liefhebbers. Wanneer we in Italië zijn, laten we ons graag meevoeren in de Italiaanse cultuur. Zo doen we onder andere mee aan de siësta, weliswaar aan het zwembad of in een heerlijke luierstoel, maar in de brandende zon hebben we daar geen enkele moeite mee.
Het is helemaal ultiem genieten wanneer we in een oud stadje onverwachts een terrasje pakken en genieten van een kopje espresso of cappuccino met uiteraard een Cantuccini. Ik hou er zo van, lekker zoet en rijk aan amandelen. Dus voor vandaag halen we voor even de Italiaanse sfeer in huis, met de geur van versgebakken Cantuccini's. En wat zijn ze mooi!

 

Ingrediënten (25 stuks)

190 g bloem
1/2 tl bakpoeder
100 g rietsuiker
5 g vanillesuiker
2 eieren
1 sinaasappel
100 g amandelen
snufje zout
 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.2. Meng de bloem met bakpoeder, rietsuiker, vanille en snufje zout.3. Voeg de eieren een voor een toe en meng tot een deeg.
4. Rasp de sinaasappel voor de helft en voeg de rasp en de amandelen toe aan het deeg.5. Rol het deeg uit tot een staaf van 3 centimeter breed. Bak de staven in 30 minuten goudbruin.6. Snijd na het bakken de staaf schuin af, in plakken van 1 centimeter dik en leg de plakken op een met bakpapier bekleed bakplaat. Bak ze nog circa 10 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...