vrijdag 22 maart 2013

Abrikozen bananen muffin

Het is weer tijd om heerlijke muffins te bakken. En dit keer heb ik een speciaal recept voor jullie. Een muffin waarin maar liefst 75% van de suiker vervangen wordt door abrikoos en banaan. De abrikozen en rijpe banaan zorgen voor een heerlijk zoete smaak. Tijdens het maken van een fruithapje voor mijn zoontje van 6 maanden kwam ik op deze ingrediënten. Ik nam een paar gewelde abrikozen en een rijpe banaan en mixte dit in de blender tot een glad mengsel. Tussendoor proefde ik het resultaat en het veraste mij. Heerlijk zoet van smaak en een ontzettend goede combinatie. Dit moeten wij ook eten. Deze smaak vinden wij heerlijk en ook mijn zoontje is er dol op!



Je moet dit recept wel even in je planning opnemen, want je begint met het wellen van de gedroogde abrikozen gedurende een nacht. Waarnaar je de volgende ochtend fris aan de slag kan met prachtige abrikozen. Zorg dat je alles van te voren klaar zet, want het muffin beslag moet je niet te lang mixen of laten staan, dan gaat de luchtigheid er uit en krijg je taaie muffins. Het is een kwestie van mengen en in de oven.


Ingrediënten (60 mini muffins of 24 grote muffins) Halveer het recept voor minder muffins


100 g gedroogde abrikoos
100 g rijpe banaan
150 ml magere yoghurt
100 ml kokosolie
1 ei
350 g tarwe bloem
2 tl. bakpoeder
1 tl. wijnsteenzuur bakpoeder (heb je dit niet, neem dan gewone bakpoeder)
2 tl. vanille suiker of vanille extract
50 g agavesiroop
80 g hazelnoten (laat eventueel weg)
1/2 tl zout

Per mini muffin 43 kcal.
Per grote muffin 108 kcal.


Bereiding

  1. Laat de gedroogde abrikozen een nacht wellen in een ruime hoeveelheid water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg in het muffinblik de papieren cupcake vormpjes.
  3. Mix in een blender de banaan, abrikoos en yoghurt tot een glad mengsel.
  4. Smelt de kokosolie au bain marie. Meng dit door de yoghurt en voeg het ei, suiker, vanille suiker, zout en bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar.
  5. Meng nu langzaam al roerend de tarwebloem er door.
  6. Spatel tot slot de hazelnoten door het beslag.
  7. Vul de cupcake vormpjes tot net onder het randje en zet ze in het midden van de oven. Bak in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.
  8. Laat ze afkoelen in het muffinblik, buiten de oven.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...