zondag 17 februari 2013

Droomchocoladereep

Rauwe cacao en kokosolie zijn echt fantastisch! Ze maken het mogelijk om binnen je gezonde voedingspatroon of dieet toch heerlijk te kunnen genieten van chocolade. Ze zijn onmisbaar in de keuken waar graag gebakken wordt.
 


Afgelopen week had ik nog een beetje gecondenseerde melk over en kwam ik op het idee om dit in mijn chocoladereep te verwerken. De melk zorgt ervoor dat de reep een iets zachtere smaak krijgt en geeft het meteen volume. Hieronder vind je het basisrecept. En vervolgens kan je er allerlei ingrediënten in verwerken die jij lekker vind. Ik heb bijvoorbeeld noten en goji bessen gebruikt. Beide blijven knapperig in de chocola en zorgen voor een mooie kleur. Maar je kan er natuurlijk ook allerlei gedroogde fruit in verwerken, zoals abrikoos, cranberry of rozijnen. Kortom maak je eigen droomchocoladereep.
 

Ingrediënten (1 reep, geeft ongeveer 20 blokjes)

75 g kokosolie
1,5 etl rauwe cacao (gewone cacao kan ook)
3 etl gecondenseerde melk
15 g honing
30 g gemengde noten
30 g goji bessen
 

Bereiding

 1. Smelt de kokosolie au bain marie.
 2. Doe de gecondenseerde melk in een kom en meng de kokosolie en rauwe cacao er doorheen. Nu is het basisrecept klaar.
 3. Hak de noten in grove stukken en meng deze samen met de goji bessen door het chocolade mengsel. Bewaar een paar goji bessen voor later.
 4. Neem een plat bakje en leg hier een bakpapiertje in, met overlap aan de linker- en rechterkant.

 5. Giet nu het mengsel op het bakpapier en verdeel het. Neem nu de honing (ik gebruikte een spuitfles) en verdeel de honing over de chocolade. De honing hoeft niet overal te zitten want dit geeft het juist een spannend effect. De honing zal namelijk niet stollen, maar mengt zich wel tussen de chocola. Wanneer je de chocola straks snijd zie je de honing zitten en loopt het er een beetje uit. Wil je dit niet? Meng de honing dan meteen in de basis.
 6. Sprenkel nu de overgebleven goji bessen over de chocolade.
 7. Laat gedurende 2 uur stollen in de diepvries. Stort na 2 uur de plak uit op een snijplank en snij er repen of stukken van.

Je kan ze gemakkelijk in de diepvries bewaren.

Serveer de droomchocolade vanuit de diepvries. Door het gebruik van gecondenseerde melk en kokosolie wordt de chocolade na een half uur plakkerig.

1 opmerking:

 1. Hoi,
  Misschien een tip; omdat je de rauwe cacao verhit, verdwijnen de voedingsstoffen eruit dus je kunt beter gewone cacao gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...