zaterdag 26 januari 2013

Kleurrijk Italiaans borrelhapje

Italianen weten wat lekker eten is. Heerlijke olijven, tomaten, verse kruiden...! Maar wij Nederlanders zijn ook lekkere eters en dan vooral broodeters. Wat is er nu lekkerder om die twee landen samen te voegen in een heerlijk borrelhapje voor bij een glaasje wijn, een Italiaans soepje, bij de lunch of gewoon als lekker tussendoortje. Zo ontstond dit lekkere borrelhapje.

Ingrediënten (20 stuks)

250 g tarwemeel
150 ml lauwwarm water
10 g gedroogde gist
2 tl. suiker
snufje nootmuskaat
1 etl oregano gedroogd
1 tl. peper
1 tl. zout
1 etl. olijfolie

Vulling
1 teen knoflook
50 g pesto
50 g groene olijven
50 g zwarte olijven
50 g zongedroogde tomaat
1/2 tl. zeezout


Bereiding


  1. Maak een kring van de tarwemeel op het aanrecht. Voeg in het midden van de kring de water, nootmuskaat, suiker, oregano, peper en gist toe. Doe het zout over de zijkant rondom het tarwemeel. Meng nu met de hand vanuit het midden langzaam het tarwemeel met de rest tot dat er een stevig brooddeeg ontstaat. Het deeg stevig door kneden over het aanrecht en voeg eventueel een heel klein beetje water toe wanneer je het idee hebt dat het deeg te stug is om te kneden. Let op, je moet er wel behoorlijk wat kracht bij zetten. Voeg nu de olijfolie toe, het wordt nu vanzelf een iets soepeler deeg. Zet dit bolletje deeg weg in  een ingevette kom, leg er een vochtige theedoek overheen en laat heet deeg 30 minuten rijzen buiten de koelkast, want in de koelkast wordt het rijzen vertraagd.
  2. Tijdens het rijzen kunnen we de vulling voorbereiden. Neem de 50 g pesto in een schaaltje en pers het knoflook teentje hier in. Je kan hem uiteraard ook heel klein snijden en toevoegen.
  3. Snij de olijven door de midden wanneer het kleintjes zijn. Bij grote olijven door vieren.
  4. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
  5. Leg na 30 min. rijzen het deeg weer op het aanrecht en kneed het lucht eruit. Rol deze vervolgens uit met een deegroller tot een grote dunne plak. 
  6. Smeer de deeg nu in met de pesto, houd aan de bovenkant een randje over voor het plakken. Verspreid vervolgens de olijven en de zongedroogde tomaat over het deeg.
  7. Rol nu voorzichtig op en plak de rand vast, pak het een beetje bij elkaar en rol de deeg voorzichtig nog even over het aanrecht, zodat de rand goed gehecht is. Snij nu plakjes van ongeveer 2 cm breed. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Dek deze af met plasticfolie en laat deze gedurende 1,5 uur rijzen.
  8. Na het rijzen, strooi je een klein beetje zeezout over de rondjes en bak je de Italiaanse borrelhapjes op 180 graden goud bruin in 15 min.
Serveren met een schaaltje olijfolie om in te dippen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...